У бању о трошку државе иде 37 пензионера

Нововарошанима седам лечилишта: Центар града

Нововарошанима седам лечилишта: Центар града

На бањско лечење о трошку државе ове године иде 37 пензионера из Нове Вароши. Они ће на рехабилитацији провести десет дана, већином у бањским лечилиштима у Ивањици, Горњој Трепчи, Бањи Ковиљачи, Врњачкој Бањи, Матарушкој Бањи, Новом Пазару и на Златибору.

Интересовање пензионера и ове године било је велико а конкурисало је њих више од 190. Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима у Србији имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија чија пензија није већа од од 26.324 динара. Један од услова је био и да у последњих пет година нису користили право на бањско лечење о трошку Фонда ПИО.

Осим смештаја, исхране и услуга рехабилитације, Фонд ПИО ће сносити и трошкове превоза у висини аутобуске или возне карте. О времену боравка у бањи пензионери ће накнадно бити обавештени, а право на бесплатну рехабилитацију мораће да искористе до краја ове године.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.