Златар добио "зип-лајн", један од најдужих у Србији

Дуг 960 метара:

Дуг 960 метара: "Зип-лајн" на Златару

Јуче је на Златару пуштен у рад зип-лајн систем, који је, са укупном дужином од око 1000 метара, један од највећих у Србији. Авантуристи и љубитељи природе имаће тако прилику да уживају у новом адреналинском садржају возећи се са стартне локације испод бившег РХ Центра до Трипковића и повратне од овог засеока до цркве на Златару. Вредност инвестиције је 5.000.000 динара, а пројекат су заједнички финасирали Министарство туризма и локална самоуправа.

Модерни зип-лајн су у функцију званично пустили државни секретар у Министарству туризма Мирослав Кнежевић и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, а свечаности су присуствовали и заменик председника општине др Бранко Бјелић и директор овдашње Туристичке организације Бранко Пуцаревић.

-Улагање у инфраструктуру и проширење лепезе туристичких садржаја најсигурнији је пут за унапређење туризма и увећање броја гостију односно ноћења. Зато ће ресорно Министарство и локална самоуправа и у наредном периоду заједнички реализовати бројне пројекте у овим сегментима, попут инвестирања у изградњу фудбалског стадиона у срцу туристичке зоне, игралишта за децу, као и у уређење пешачко-бициклистичких стаза и видиковаца – истакли су представници Министарства и општине, уз подсећање да је локална самоуправа ове године из државне касе за унапређење туризма „повукла“ средства у износу од близу 50 милиона динара.

Први зип-лајн на Златару је, иначе, један од најмореднијих у земљи. Одлазна сајла је дужине 610 метара, а повратне 350. Сајле су велике носивости, колица и седишта атестирана по врхунским стандардима, тако да је систем максимално безбедан. Зип-лајном газдује Туристичка организација „Златар“ , која је овај пројекат реализовала са „Туричком регијом Западна Србија“. Како истичу у локалној Туристичкој организацији, цене вожње зип-лајном биће формиране ових дана.

(Опширније у следећем броју “Варошких новина“ које излазе из штампе у петак 2.августа)

Међу првима се спустио председник општине Радосав Васиљевић

Храбро срце девојке са Златара

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.