Почео "Златарфест"!

Манифестацију је отворио председник општине Радосав Васиљевић

Манифестацију је отворио председник општине Радосав Васиљевић

Музичким караваном РТС-а “60 најлепших народних песама”, синоћ је у Новој Вароши званично почео седми по реду “Златарфест”. Манифестација установљена са циљем промоције потенцијала златарског краја, трајаће до недеље 28.јула,до када ће се на централном градском Тргу, као и другим локацијама у граду и ван њега одржати бројни културно-забавни садржаји и туристички догађаји.

Овогодишњи фестивал отворио је председник општине Радосав Васиљевић, а многобројним посетиоцима обратили су се и државни секретар у Министарству туризма Миросалв Кнежевић и директор локалне Туристичке организације Бранко Пуцаревић. Након њиховог обраћања, публика је имала прилику да ужива у наступима познатих естрадних уметника Лепе Лукић, Наде Топчагић, Бранке Соврлић, Маринка Роквића, Аца Илића и Милана Топаловића. Улицама града на падинама Златара, јуче је, иначе, продефиловало и преко стотину фолклораца – учесница 7.Смотре фолклора и народног стваралаштва, а отворена је и традиционална смотра народних рукотворина и пчелињих производа “Златне руке Златара”.

Данас поподне (17 сати) на малој позорници код Дома културе, љубитељи традиције уживаће у Сабору певања из вика, а након кога, на великој сцени на градском Тргу, у 21 следи спектакуларни ватромет и концерт фолк-диве Драгане Мирковић. Субота је резервисана за наступ београдског рок уметника Ђорђа Давида.

Сутра је на програму и традиционално сплаварење Златарским језером, а догађају ће у близини Визиторског центра на Кокином Броду претходити манифестација “Најбољи златарска чорба”. Недеља је резервисана за бројне спортске активности, као и разнолике забавно-едукативне радионице намењене деци и омладини.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.