Отворена пешачко-бициклистичка стаза “Батровац”

Држава платила радове: Са отварања стазе

Држава платила радове: Са отварања стазе

Представници Министарства туризма и Општине Нова Варош отворили су јуче нову пешачко-бициклистичку стазу. Реч је стази дугој преко два километра која захвата подручје старог пута уз Батровац од цркве на Златару до раскрснице за Дрмановиће.

Изградња односно уређење стазе финансирано је из републичке касе средствима од око 3.000.000 динара. Стаза је опремљена модерним мобилијаром (клупе, еколошке табле, корпе за отпад), а ускоро ће бити постављена и туристичка сигнализација, путокази и инфо-билборди.

-Имајући у виду да савременом туристи није довољно да ужива у прелепој природи и чистом ваздуху, принуђени смо да ширимо лепезу садржаја, посебно у овом сегменту активног одмора. Зато и од овог пројекта на пољу туризма очекујемо да за крајњи ефекат има повећање броја гостију – оценили су државни секретар у Министарству туризма Мирослав Кнежевић и председник општине Нова Варош Радосав  Васиљевић, који су са замеником председника општине др Бранком Бјелићем и директором ТО“Златар“ Бранком Пуцаревићем прошетали новом стазом.

(Опширније у следећем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у петак 2. августа)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.