Радосав Васиљевић: Година инвестиционих подухвата

Радови на еконструкцији планираним темпом: ОШ

Радови на еконструкцији планираним темпом: ОШ "Живко Љујић"

Реконструкција зграде нововарошке Основне школе, уређење градског Трга и изградња Пословног центра на Браношевцу само су неки од капиталних пројеката које локална самоуправа током ове грађевинске сезоне реализује уз подршку државе и страних донатора. Инвестиције су укупно вредне преко 600.000.000 динара, а финансирају се средствима Владе Србије, Европске уније и Општине Нова Варош.

У општинској управи су делимично задовољни динамиком радова на сва три велика градилишта.

-Добрим темпом се одвија посао на комплетној санацији зграде Основне школе. Београдски извођачи раде ефикасно и квалитетно и очекујемо да рок од осам месеци за завршетак посла не би требало да буде пробијен. Ово је, иначе, највећа инвестиција на пољу школства у нововарошком крају у последњих пет деценија, коју средствима од око 490 милиона динара финансира Владина Канцеларија за јавна улагања. Нешто спорије теку радови на изградњи дела Трга које са око 52 милиона динара заједнички финансирају Министарство привреде и локална самоуправа. Неимарима ужичке фирме „Стабил про“ касне радови јер им временске прилике нису ишле на руку у почетној фази пројекта. Завршени су груби грађевински радови, потпорни зидови, изнивелисан је плато, проведене инсталације, а тренутно се ради на постављању опреме за фонтану. Посао највероватније неће бити окончан до краја јула односно почетка „Златарфеста“ како је било планирано – каже за „Варошке новине“ председник општине Радосав Васиљевић.

- Највеће проблеме, међутим, имамо са градилиштем на Браношевцу. Пословни центар требало је да буде завршен још пре годину и по дана, али извођач из Републике Српске стално има неке нове изговоре и оправдања. Општина нема могућност директног мониторинга, посао се одвија под патронатом европских донатора, који овај пројекат финансијски подржавају са 385.000 евра. Очекујемо, ипак, да ће до краја грађевинске сезоне сазидати објекат како би се опремило бар 400 од укупно 1.300 квадрата, које бисмо потом понудили инвеститорима за покретање производње или неког другог бизниса, уз услов да запосле што више радника- каже председник Васиљевић.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић

Први човек града на падинама Златара напомиње да заинтересованих улагача има и када је у питању закуп других пословних простора који су у власништву Општине.

-Ових дана ћемо угостити једну угледну аутријску компанију која је исказала интересовање да евентуално закупи око 2.000 квадрата пословног простора у бившој Обућари. Предузеће се бави шивењем пресвлака за аутомобиле, а уколико им буду одговарали услови и погон, у прво време имали би потребу да запосле минимум 150 радника – каже председник Васиљевић уз тврдњу да општинско руководство интезивно трага за новим улагачима и у индустијску зону у Кокином Броду.

Почетак изградње водовода у Божетићима, рехабилитација километар пута ка туристичкој зони на Златару и изградња фудбалског стадиона на Бабића брду највећи су инвестициони подухвати које ће локална самоуправа започети односно реализовати у наредном периоду , наглашава председник Раде Васиљевић.

-„Путеви Ужице“ ће ових дана интезивирати радове на изградњи модерне саобраћајнице ка Златару, који ће коштати око 120 милиона динара. Ускоро следи тендерска процедура за извођача посла на изградњи фудбалског стадиона у срцу туристичке зоне, иначе, заједничког пројекта Министарства туризма и локалне самоуправе. Крајем лета или почетком јесени коначно започињемо прву фазу радова на изградњи водоводног система у Божетићима, који мештани овог краја чекају преко пет деценија. Значајан део средстава за ову намену, у износу од 138.000.000 динара, обезбедићемо из фонда Владине Канцеларије за јавна улагања, која ће, како нам је обећано, додатни новац од шездесетак милиона динара донирати и за санацију других сеоских водовода на територији општине – најављује председник Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.