Корзо укинут и званично

Без забране саобраћаја у вечерњим сатима: Улица Карађорђева

Без забране саобраћаја у вечерњим сатима: Улица Карађорђева

Укинута је забрана саобраћаја у вечерњим часовима деоницом Улице Карађорђеве, од раскрснице код станице полиције до зграде Општинске управе. Одлуку су донели јуче одборници Скупштине општине Нова Варош, а почеће да се примењује за двадесетак дана.

Овај део Карађорђеве у центру града у ноћним часовима био је омиљено шеталиште, али због све мањег броја становника и нових навика корзо је давно постао само лепа успомена. Због тога је на иницијативу групе грађана укинута забрана, због које су мештани, нарочито они који живе у овом делу града, последњих година имали само проблеме.

-Имали смо зимску и летњу сатницу забране и обе се сада бришу из Одлуке о безбедности и регулисању саобраћаја. Забрана је важила за све врсте моторних возила и бицикала у времену од 18 до 22 часа у периоду од 15. октобра до 1. маја, као и од 19 до 24 часа у периоду од 1. маја до 15. октобра – каже општински саобраћајни инспектор Мишко Маринковић.

У току је и израда пројекта саобраћајне сигнализације на територији општине, која је један од предуслова да се у Новој Вароши опет организује полагање практичног дела возачког испита.

-Определили смо три милиона динара да се отклоне недостатци на саобраћајној сигнализацији у граду који су сметња за полагање возачких испита. Поред раскрснице код Дома културе треба нам још једна покривена семафором, па ће стручна екипа наредних дана испитати да ли могу да послуже инсталације на поломљеним семафорима у Вигњевима. Уместо у Новој Вароши суграђани нам деценијама возачки полажу у Прибоју и Пријепољу и излажу се трошковима – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.