Почело "Летње загревање" за "Златарфест"

Наступ локалних ди-џејева: Са синоћње журке

Наступ локалних ди-џејева: Са синоћње журке

Синоћњим наступом групе локалних ди-џејева започео је тродневни музички фестивал „Летње загревање“ који, трећу годину за редом, организује Дом културе „Јован Томић“. Манифестацију културно-забавног карактера и овог пута обележиће квалитетни музички гости и извођачи, а разноврсни садржаји у оквиру мини-феста одвијаће се на „малој“ позорници код Дома културе.

Након успешног наступа неколицине нововарошких ди-џеј мајстора и солидне посећености, већерас ће од 21 сат бити одржан концерт “Варошани своме граду”. Најлепше ноте староградске музике извешће Тамбурашки оркестар Дома културе “Јован Томић”. У програму ће учествовати и Народни оркестар домаћег Културно-уметничког друштва ДК са сплетом традиционалних нумера, као и локални омладински бенд “Барехват”, који ће се публици представити са делом свог самосталног музичког репертоара. Нововарошани ће те вечери имати прилики и да уживају у музичком програму који ће за њих извести вокални солиста Зорана Иђушки из Сомбора и виолиниста Гута Павловић из Горњег Милановца. Зорана је, иначе, широј публици постала позната као једна од финалисткиња РТС-овог конкурса “60 најлепших народних песама”, док се виолиниста Гута Павловић бави извођењем најлепших етно нумера са простора Балкана.

Среда, 24. јул: Позоришна предства на отвореном

Круна овогодишњег “Летњег загревања” биће позоришно-музички хепенинг у извођењу правакиња београдског Позоришта на Теразијама Вање Милачић, Милице Јанкетић и Весне Станковић, уједно и ауторке овог популарног позоришног пројекта. Реч је о комаду кабаретског типа “Цимет и ванилла”, који у последње време пуни сале широм земље и региона. Јер је потка крајње инвентивне представе интригантна прича о љубави, страсти и чежњи, виђеној из угла три потпуно различите жене, са разноликим животним и љубавним искуствима. Глумице у комаду ће, иначе, поред маестралне глуме, публику забавити и извођењем највећих музичких хитова из 50-тих, 60-тих и 70-тих година.

-Новина је што ћемо овогодишњи фестивал обогатити квалитетним позоришним догађајем, који ће за наше гледалиште бити посебно атрактиван јер се први пут изводи на отвореном – каже директорка Дома културе Михрија Хаџић и истиче: Програм смо овог пута конципирали у складу са више него скромним финансијским средствима, али тако да задовољимо разнолике укусе домаће публике. Радује чињеница да је “Летње загревање” постала традиционална манифестација, установљена да на најбољи начин буде увертира “Златарфеста”. Дом културе фестивал организује и за све госте и многобројне туристе који у ово доба године бораве у нововарошком крају како би одавде понели најлепше утиске и убрзо му се поново вратили.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.