Саопштење: Плаћање пореза је законска обавеза

Нова Варош (Фото: А. Бубања)

Нова Варош (Фото: А. Бубања)

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ,

ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА ПРЕДСТАВЉА ЗАКОНСКУ ОБАВЕЗУ СВИХ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА. НЕПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА У ЗАКОНСКИМ РОКОВИМА ПОВЛАЧИ КАМАТУ И ПРИНУДНУ НАПЛАТУ ДУГА, А НЕПРИЈАВЉИВАЊЕ ИМОВИНЕ ПРЕДСТАВЉА ПОРЕСКИ ПРЕКРШАЈ.

СВАКИ ОБВЕЗНИК ТРЕБА ДА ПРАТИ ИЗМИРЕЊЕ СВОЈИХ ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗА КАКО БИ ИЗБЕГАО ПЛАЋАЊЕ КАМАТЕ И ПРЕДУЗИМАЊЕ МЕРА ПРИНУДНЕ НАПЛАТЕ.

ПОДСЕЋАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ У РЕШЕЊИМА ЧИЈА ЈЕ ПОДЕЛА У ТОКУ ИСКАЗАНО САМО ЗАДУЖЕЊЕ ЗА 2019. ГОДИНУ, А ДА СЕ О СТАЊУ СВОГ УКУПНОГ ПОРЕСКОГ ДУГА МОГУ ИНФОРМИСАТИ У СЛУЖБИ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМНИНИСТРАЦИЈЕ.

УКОЛИКО ЈЕ ВАШ ДУГ ВЕЛИКИ И НИСТЕ У МОГУЋНОСТИ ДА ГА ЈЕДНОКРАТНО ИЗМИРИТЕ, ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА ЈЕ ЈОШ УВЕК НА СНАЗИ ЧЛАН 73. ЗПППА КОЈИ ОБВЕЗНИЦИМА ДАЈЕ МОГУЋНОСТИ ПЛАЋАЊА ДУГОВАНОГ ПОРЕЗА НА РАТЕ, УЗ ОТПИС 50% КАМАТЕ.

СРЕДСТВА ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ СУ ПРИХОД ОПШТИНЕ. СРЕДСТВА ОД НАПЛАТЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ КОРИСТЕ СЕ ЗА ИЗГРАДЊУ УЛИЦА, ПУТЕВА, ВОДОВОДНЕ И КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ, ШКОЛА, ВРТИЋА И ДРУГИХ ОБЈЕКАТА, ШТО ОМОГУЋАВА КВАЛИТЕТНИЈЕ УСЛОВЕ ЖИВОТА И РАДА У ОПШТИНИ КОЈА ИХ ПРИКУПЉА.

У СЛУЖБИ ГРАЂАНА,

ЛОКАЛНА ПОРЕСКА АДМИНИСТРАЦИЈА
ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ
ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.