Нови километри асфалта на територији Нове Вароши

За путну инфраструктуру опредељено 75 милиона динара

За путну инфраструктуру опредељено 75 милиона динара

Неимари „Путева Златар“ поставили су у протеклих месец и по дана преко 7.500 квадрата новог асфалта на улицама по граду и започели санацију сеоских путева на територији општине. Радови се финансирају из општинске касе, а од почетка грађевинске сезоне само за унапређење саобраћајница у централној градској зони и приградским насељима утрошено је преко седам милиона динара.

У локалној управи су задовољни како је стартовала грађевинска сезона и динамиком којом се одвијају започете инвестиције.

-Локални путари су санирали Карађорђеву, Улицу Светог Саве, делове Поточила, Петловца и Златарске, као и пар мањих кракова у граду. Асфалтом су комплетно пресвучени Улица Зорана Ђинђића и сокак Борисављевића, а почетак сезоне је обележила и изградња неколико значајних паркинг простора, као и терена и игралишта – истиче помоћник председника општине и руководилац општинског Одељења за инвестиције и јавне набавке Дејан Грбић. Он подсећа да су тако недавно уређени и асфалтирани паркинзи у близини градске Аутобуске станице, зграде Општине, као и кругу Дома здравља. Ове инвестиције укупно су вредне близу 5.000.000 динара, а средства су обезбеђена из општинског буџета.

Новим спортским теренима обрадовали су се ових дана житељи Вионика. Радови на изградњи коштали су 4,5 милиона динара, а паре су издвојене такође из општинске касе.

-Уговорена је и прва фаза радова на изградњи деонице од 150 метара у Улици Мајора Илића. Укупна вредност ове инвестиције премашује цифру од око 15 милиона динара. Када је град у питању, у плану је и асфалтирање сокака преко пута зграде Управе за јавно плаћање (бивше СДК-а). Посао ће коштати близу 10.000.000 динара – најављује Грбић.

За изградњу и реконструкцију путних праваца на територији сеоских месних заједница буџетом за ову годину опредељено је око 75.000.000 динара. Овај износ средстава довољан је да мештани нововарошких села добију нових 16 километара квалитетне асфалтне подлоге.

Надлежни кажу да су досада завршени многи путни правци, попут Вранешког пута, деоница у Јаџићима, Ђоковићима, Томићима, завршна деоница на потесу Гумара-Пејовићи у Бистрици, као и више краћих праваца на подручју МЗ Акмачићи. Наредних пар месеци путари ће имати пуне руке посла на асфалтирању бројних других праваца по месним заједницама, а у складу са унапред дефинисаним овогодишњим планом и програмом Одељења за инвестиције .

У општини истичу да је у пуном јеку и реализација других важних инфраструктурних пројеката : реконструкција зграде Основне школе, градског Трга, Пословног центра, а да се очекује почетак радова на изградњи трафо станица и фудбалског стадиона на Златару, пута ка туристичкој зони, као и унапређењу водоводних система у појединим селлима.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.