Саопштење: Васиљевић демантује оптужбе Пауновића

Згарада Скупштине општине Нова Варош

Згарада Скупштине општине Нова Варош

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић огласио се саопштењем за јавност поводом оптужби приватног предузетника (и бившег председника општине) Димитрија Пауновића да Васиљевић и "група грађана лажима, поткупљивањем, обманама и злоупотребама тероришу грађане Нове Вароши", а које су изречене након спроведене лицитације за давања у закуп земљишта ради постављања привремених објеката у периоду одржавања овогодишњег „Златарфеста“.

Саопштење за јавност преносимо у целости:

* * *
Дана 11.07.2019.године Димитрије Пауновић из Нове Вароши, је на свом профилу, на друштвеној мрежи „facebook“ објавио следећи текст:

„Драги пријатељи, данас сам добио овај "писмени" одговор "обавештење" од такозваног председника општине Нова Варош, у овом случају потписаног и као председник Организационог одбора Златарфеста 2019. Иначе у писму нас обавештава да у нашем граду нема јавних површина на којима би се могли поставити роштиљи... Невероватно!!! И успут још у истом обавештењу изнесе две неистине, да не кажем "слага". Прву - да је одржан састанак организационог одбора и другу да су изашли на терен и УТВРДИЛИ... У вези тога (мислим да је исправно а не "увези"), истина је сасвим другачија а она гласи: они имају за циљ да нас раселе одавде до последњег. СТОП ТИРАНИЈИ РАДОСАВА ВАСИЉЕВИЋА И ГРУПЕ ГРАЂАНА КОЈА ЛАЖИМА, ПОТКУПЉИВАЊЕМ, ОБМАНАМА И ЗЛОУПОТРЕБАМА ТЕРОРИШЕ ГРАЂАНЕ НОВЕ ВАРОШИ.“

Овим путем дајемо саопштење за медије и јавност уз следеће образложење:

Наиме, дана 09.07.2019.године, комисија одређена Решењем председника општине број: 3/332-18/01/2019 од 14.05.2019.године, спровела је поступак лицитације давања у закуп земљишта ради постављања привремених објеката у периоду одржавања манифестације „Златарфест 2019“ од 25. до 28.07.2019.године.

На поменутој лицитацији, која је спроведена у складу са важећим прописима, за локације роштиља којих укупно има 6 (В1-В6), пријавили су се: УРИУС „Код Дика“, Нова Варош, Пауновић Димитрије ПР, из Нове Вароши, СУР „Верона“, Нова Варош, Ћировић Драгомир ПР, из Нове Вароши, МТЗУР „Браћа Василић“, Нова Варош, ПР Предраг Василић из Нове Вароши и „Котленик промет“ доо, Лађевци, по овлашћењу Грбић Данко из Нове Вароши.

Неблаговремене и непотпуне пријаве су биле: ТПУРИПМ „Месара Васиљевић Делуx Висибаба“, Нова Варош, Милица Васиљевић ПР из Пожеге и ТУПР „Деликатес 1“ Нова Варош, Милија Анџић ПР и исте нису ни разматране.

Локације В1, В2, В3 и В4 у закуп је узео УРИУС „Код Дика“, Нова Варош, Пауновић Димитрије ПР, из Нове Вароши.

Локације В5 и В6 у закуп је узео СУР „Верона“, Нова Варош, Ћировић Драгомир ПР, из Нове Вароши.
МТЗУР „Браћа Василић“, Нова Варош, ПР Предраг Василић из Нове Вароши и „Котленик промет“ доо, Лађевци, по овлашћењу Грбић Данко из Нове Вароши су одустали од лицитације.

Истог дана 09.07.2019.године, по завршетку лицитације, Организационом одбору „Златарфеста“ упућен је захтев од стране: „Котленик промет“ доо, Лађевци, Грбић Данко из Нове Вароши, ТПУРИПМ „Месара Васиљевић - Маринковић Андријана, МТЗУР „Браћа Василић“, Нова Варош, ПР Предраг Василић из Нове Вароши, ТУПР „Деликатес 1“ Нова Варош, Милија Анџић ПР и УРИУС „Код Дика“, Нова Варош, Пауновић Димитрије ПР, из Нове Вароши, за обезбеђивањем додатних локација, јер, како су написали „ на лицитацији која је управо спроведена нису могли да задовоље своје потребе“.

Из свега напред нведеног се јасно да закључити да је управо аутор објаве на друштвеној мрежи „facebook“ од 11.07.2019.године, Димитрије Пауновић узео у закуп четири локације за постављање роштиља за време трајања манифестације „Златарфест“, а остали који су се пријавили на лицитацију су од исте одустали.

Организациони одбор је и поред свега горе наведеног хтео да изађе у сусрет својим суграђанима и да пронађе решење за нове локације. Међутим и поред све добре воље, због недостатка воде, струје и остале комуналне опрељености у том делу града, није могао да удовољи захтеву за давање у закуп нових локација за постављање роштиља. Јер ипак се у конкретном случају ради о припремању хране, за шта се морају створити сви потребни санитарни услови.

Такође, врло битна чињеница, коју бих напоменуо је и то да се број локација за давање у закуп земљишта ради постављања привремених објеката у периоду одржавања манифестације „Златарфест“ није мењао од самог почетка организовања исте и да је број локација и њихов распоред предвиђен Програмом постављања монтажних објеката.
Овим путем сам само желео да упознам јавност о правом стању ствари, да укажем на истину и само истину и да демантујем објаву на друштвеној мрежи „facebook“ од 11.07.2019.године, аутора Димитрија Пауновића из Нове Вароши да се не ради ни о каквој тиранији Радосава Васиљевића и Групе грађана, који, како исти наводи “лажима, поткупљивањем, обманама и злоупотребама терорише грађане Нове Вароши“.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ
РАДОСАВ ВАСИЉЕВИЋ

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.