Средњошколци трећи у Србији из математике

Одлични резултати: Математичари са предметним наставником

Одлични резултати: Математичари са предметним наставником

Нововарошки средњошколци, који се школују по гимназијском програму, настављају и ове године серију одличних резултата на републичким смотрама знања из математике. Последњи у низу успеха је освојено екипно треће место на 41. Математичком турниру за ученике средњих школа у Србији. Ласкаво признање, у конкуренцији педесетак школа из готово свих делова земље, освојила је екипа у саставу : Филип Дробњаковић, Јелена Стојић, Јана Јелић и Радован Гордић.Награду за педагошки рад у овој области добио је и професор математике Милан Рајић.

На овој традиционалној математичкој олимпијади, недавно одржаној у Беогаду, млади нововарошки математичари су, осим у екипној категорији, бриљирали и као појединци. Тако је сада већ бивши матурант Филип Дробњаковић освојио другу награду, успевши да се у изузетно јакој конкуренцији избори за чак 94 бода. Ученик првог разреда овдашње Средње школе Радован Гордић је такође успео да се домогне сребрног одличја, док је његова годину дана старија другарица Јана Јелић освојила трећу награду.

-Наша екипа освојила је укупно 318 поена, што је било довољно да у финалу завршимо на трећем месту. Ово је изузетан учинак, посебно имајући у виду да први пут учествујемо на овом такмичењу и да је конкуренција била јака – учествовало је преко такмичара из 51 средње школе у Србији – каже професор математике Милан Рајић.

Он истиче да су овако добри резултати ђака потврда њиховог напорног и континуираног рада и залагања.

–Реч је о изузетно вредним и даровитим ученицима са којима је задовољство радити. Охрабрује чињеница да у свакој генерацији имамо по пар изузетних математичара тако да за будућност нема зиме- додаје Рајић и подсећа да нововарошки математичариу континуитету успехе нижу на републичким такмичењима и различитим турнирима још од 2004.

Иначе, на овогодишњем републичком такмичењу из математике које се одржава под покровитељством Министарства просвете боје нововарошке Средње школе бранили су Јана Јелић и Филип Дробњаковић.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.