На Ивањдан "Сусрети златарских села",осми по реду

За најуспешније новчана награда: Такмичење рабаџија

За најуспешније новчана награда: Такмичење рабаџија

По осми пут мештани села на падинама Златара и гости планине подсетиће се на старе чобанске игре и имати прилику да се увере у снагу дрвосеча и спретност рабаџија. Љубитељи планине и окупиће се на Ивањдан, 7 . јула, на вису Џаде, у Мушковини, на раскрсници златарских путева, недалеко од Сувог бора.

На Осмим „Сусретима златарских села“ екипе ће се надметати у старим вештинама – бацању камена с рамена, вучењу кличка, скоку у даљ и трчању (на планинској стази трчаће и деца) , а одмериће снагу и спретност у стругању балвана, надвлачењу конопца , као и умалом фудбалу и одбојци.

Такмичиће се и рабаџије Златара, Босања и околних планина у извлачењу трупца воловском запрегом. За власнике три најуспешнија пара волова обезбеђене су новчане награде.

Такмичење почиње у недељу , 7. јула, у 9 сати, а учеснике и посетиоце забављаће трубачки оркестар.

Пријаве за учешће подносе се Гроздимиру Грбовићу, председнику и члановима Организационог одбора. Домаћини традиционалне манифестације, која чува корене и негује традицију, су село Дрмановићи и предузеће „Сложна браћа“ Војка Пурића.

У осам дисциплина: Надвлачење конопца

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.