На МОСИ из Нове Вароши ове године 111 спортиста

Бројна екипа: Са прошлогодишњих игара у Прибоју

Бројна екипа: Са прошлогодишњих игара у Прибоју

Прекосутра на Соколцу почињу 56. МОСИ. За разлику од неколико последњих година Нова Варош ће ове  имати бројну екипу, како се и очекује од домаћина идућих Игара. Бројаће 122 члана (спортиста и вођа екипа), а такмичаре неће имати у свега четири од укупно 15 дисциплине, и то у стрељаштву, планинарству, бициклизму и тенису. 

Спортиски сусрети младих са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ ове године су од 3. до 7. јула и на њима учествује више од 2.100 спортиста из 27 градова и општина. У мушкој и женској конкуренцији Нова Варош ће имати своје представнике у атлетици, кошарци, стоном тенису и каратеу, а само женску екипу у одбојци и одбојци на песку. Само мушку екипу Нова Варош ће имати у рукомету, фудбалу, малом фудбалу, шаху и спортском риболову. Укупно 111 такмичара.

-Шахисткиње које традиционално освајају медаљу, ове године се на жалост неће такмичити. Осим наше за МОСИ у Соколцу биле су пријављене још две екипе, што је недовољно, па такмичења у шаху у женској конкуренцији неће ни бити. У осталим спортовима конкуренција ће бити јака, али очекујемо доста медаља- каже Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нова Варош и потпредседник Скупштине МОСИ.

Највише пријављених је у одбојци у женској конкуренцији, укупно 16 екипа, а Нова Варош је у групи са Фочом и Пожегом, док ће четврти такмичар бити одређен баражом у утакмици Рудо-Прибој. У рукомету Нова Варош је у квалификационој групи са општинама Бијело Поље, Вишеград и Мојковац, а у одбојци на песку са Чајетином, Бајином Баштом и Новим Гораждем. У кошарци у мушкој конкуренцији Нова Варош је у групи са Пљевљима, Чајетином и Севојном, а код жена са Пожегом и Соколцем. У стоном тенису мушка екипа је у групи са општинама Пожега и Бијело Поље, а у женској са Пожегом, Рогатицом и домаћинима, општином Соколац. 

-Фудбал се игра по куп систему на испадање. У конкуренцији је 13 екипа, а Нова Варош прву утакмицу игра против Плужина. У малом фудбалу такмичи се 15 екипа, а у групи „Б“ су Нова Варош, Беране, Пожега и Сребрница - каже Вранић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.