Нововарошки првачићи летују о трошку општине

У Сутомору десет дана: Јутрос кренули на пут

У Сутомору десет дана: Јутрос кренули на пут

Педесетак првака из нововарошког краја отпутовало је јутрос у Сутоморе где ће у наредних десет дана летовати о трошку Општине. Пут црногорског приморја весели караван малишана кренуо је у раним јутарњим сатима у пратњи неколико учитељица и социјалних радника, а крајња дестинација је Дечје одмаралиште на обали мора у власништву прибојске локалне самоуправе .

У благодетима приморја ове године уживаће, иначе, најмлађи основци из породица слабијег материјалног статуса из града и села, а право на бесплатно летовање остварили су и првачићи из једнородитељских породица, корисника сталне новчане помоћи, као и малишани чија су оба родитеља незапослена. Деца из ових категорија су била приоритет, а прилику да први пут летују на мору имала је и неколицина првака са једним или чак оба запослена родитеља, али уз доплату од по 5.000 односно 10.000 динара по детету.

-Захваљујући донаторима – „Трговини Авдић“ и Хотелу „Панорама“, за млађане путнике обезбедили смо освежење, грицкалице и ланч пакете са сендвиџима, док је Туристичка организација „Златар“ све њих униформисала мајицама са штампаним натписом „Златарфест 2019“ како бисмо искористили и ову прилику да промовишемо нововарошку општину и предстојећу традиционалну манифестацију – каже за наш портал Јелена Лековић, директорка општинског Центра за социјални рад.

Раздрагани дечји караван на пут су испратили и општински челници –председник Радосав Васиљевић и његов заменик др Бранко Бјелић. Они су малишанима пожелели срећан пут и пријатан боравак на мору.

-За реализацију овог програма из општинског буџета за ову годину издвојено је око 1.000.000 динара. Бесплатно летовање за прваке само је једна од активности које локална самоуправа спроводи на пољу бриге о деци и породици и подстицања наталитета.Једна смо од ретких општина у Србији која за ове намене издваја значајна средства из локалног буџета и са таквом праксом наставићемо и у будућности јер су нам деца највећа драгоценост и залог за будућност – истичу у општинском руководству.

Програм бесплатног летовања за прваке спроводи се већ седму годину за редом. Захваљујући овом пројекту Центра и Општине, преко 300 малишана боравило је на црногорском приморју – у Бечићима, Чању, Херцег Новом и Сутомору.

(Опширније у следећем броју „Варошких новина“ које излазе 9.јула)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.