Дом здравља добио нови санитет

Пето возило у последње 4 године: директор Бранко Поповић

Пето возило у последње 4 године: директор Бранко Поповић

Влада Републике Србије наставља да помаже нововарошко здравство. Последња у низу донација је ново санитетско возило, које је за потребе овдашњег Дома здравља обезбедило Министарство правде из средстава прикупљених од опортунитета (одлагања кривичних дела за која је превиђена новчана или казна затвора до пет година).

- За куповину санитета из државне касе издвојена су средства од око седам милиона динара. Савремено возило, пето у последње четири године, представља такорећи покретну болницу, а захваљујући њему квалитет здравствене заштите локалног становништва биће подигнут на још виши ниво- истиче др Бранко Поповић, директор нововарошког Дома здравља.

Од средстава прикупљених од опортунитета, у нововарошкој здравственој установи недавно је модернизована и апаратура при Служби за лабораторију. Реч је биохемијском анализатору најсавременије технологије, на тржишту вредном око два милиона динара, који на сат обради 200 анализа крви и то на знатно квалитетнији начин и са минималним могућностима погрешке.

- Примарни циљ за ову годину биће набавка нових ЕКГ апарата, дефибрилатора и система пацијент монитора. Поред куповине медицинске опреме, у плану су и значајни грађевински радови на санацији самих објеката у кругу ДЗ - најављује Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.