Нова Варош добија теретану на отвореном

Теретана у Насељу има 11 спарава за вежбање

Теретана у Насељу има 11 спарава за вежбање

У оквиру спортског комплекса у Насељу у уторак 18. јуна биће свечано отворена теретана на отвореном чију су изградњу и опремање Министарство омладине и спорта и Општина Нова Варош помогли са 2,1 милион динара. Свечано отварање је у 17 сати, док је сат касније на Тргу војводе Петра Бојовића масовни јавни тренинг у оквиру пројекта Активнија Србија.

Теретана изнад кошаркашког терена „Немања Недовић“ у Насељу има 11 справа за вежбање. Њена изградња осмишљена је у оквиру пројекта под називом „Тренингом се докажи и рекреацију покажи“, коју реализују општинска одељења за локални економски развој, изградњу и пројектовање и Канцеларија за младе.

-Теретана на отвореном биће на добробит деце, спортиста и рекреативаца, а у сегменту спортског туризма, који је код нас у експанзији, употпуниће понуду и садржаје – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Јавни тренинг на ком ће наши суграђани моћи бесплатно да вежбају заказан је за 18 сати на градском тргу. У исто време тренираће рекреативци у још неколико градова у Србији. Пројекат Активнија Србија има задатак да подигне свест грађана о значају физичке активности, о томе колико је она важна за очување здравља, и колико, на крају крајева, доприноси лепшем и здравијем животу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.