Буџетска подршка за десет медија!

Највише пара локалним медијским кућама

Највише пара локалним медијским кућама

Председник општине Радосав Васиљевић потписао је данас решење о расподели 4,8 милиона динара из општинске касе за суфинансирање медијских пројеката у 2019. Тиме је потврђен недавни предлог надлежне Комисије да паре добије десет медија из Нове Вароши, Прибоја, Пријепоља, Ужица, Чачка и Београда.

Највише пара, као и лане, отићи ће локалним средствима информисања. Трочлана комисија, у саставу Марија Алар из Крушевца (предлог професионалног удружења новинара Србије), Марко Иванић из Сремске Каменице ( из Удружења електронских медија “ЦомНет“) и Марија Обрадовић из Београда (медијски стручњак), проценила је да би пројекат локалних „Варошких новина“ под називом „Јавни интерес у Варошким новинама“ требало суфинансирати са 1.400.000 динара, а новоосновану нововарошку телевизију „ТВ Златар“ за пројекат “Златарска хроника“ са 500.000 динара. „Радио Златар“ моћи ће ове године из општинске касе да рачуна на 300.000 динара за реализацију пројекта пог називом „Благо нашег краја“.

Међу медијским кућама са стране, на челу листе по висини суме налази се Телевизија Прибој са 1.000.000 динара са пројектом „Хроника Нове Вароши“. Одлучено је и да се са 500.000 динара финансијски помогне и пројекат ужичке ТВ „Пет“, са 400.000 динара пријепољске „ПП Медие“, а са 350.000 динара чачанског Гласа Западне Србије. Из општинског буџета ће бити подржани и београдски дневни лист „Информер“ са 100.000 динара, а исти износ средстава отићи ће и информативном порталу „Српског телеграфа“. Пројекат Студиа Б из Београда добиће из нововарошке касе 150.000 динара за реализацију пројекта „Водич кроз дијабетес“.

На почетком априла расписаном општинском конкурсу за суфинансирање медија пријављен је укупно 31 пројекат телевизија, радија, новина, агенција и портала из готово свих делова Србије. У њиховом фокусу биле су разнолике теме, од зумирања туристичких потенцијала, пољопривреде, екологије, преко здравства, културе, народне баштине, до енергетике, родне равноправности, радионица, дружионица…

Општина је, иначе, у односу на лане буџет за информисање увећала за 1,5 милиона динара. На прошлогодишњем конкурсу је за пет медија било распоређено 3,3 милиона динара.

(Oпширније у следећем броју “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.