Одрон затрпао пут на Вионику и у Горњем Трудову

Одрон на путу за Горње Трудово (Фото: Љ. Гагричић)

Одрон на путу за Горње Трудово (Фото: Љ. Гагричић)

Одрон који су покренуле обилне падавине затрпао је јуче асфалтни пут у Горњем Трудову и приградском насељу Вионик, а оштећених и непроходних путева има и у другим деловима општине Нова Варош. Јуче ујутру за кратко време пало је 49 литара кише по квадратном метру. Вода је продрла у многе подруме, а излили су се и поједини планински потоци због чега се саобраћај одвијао отежано на многим деоницама. Због велике количине падавина штете је било и на пољопривредним културама, а замућен је и градски водовод.

У Горњем Трудову одрон земље пресекао је пут у првој кривини после моста на Трудовачкој реци, недалеко од првих кућа на главном сеоском путу. Одсечени су засеоци Џекулићи, Гагричићи и Мачићи па мештани очекују долазак утоварне лопате која ће уклонити блато са асфалта и омогућити пролаз.

-Непроходно је и више локалних путева у Дражевићима, Божетићима и Акмачићима где су површинске воде однеле макадам и ископале дубоке канале, док је у приградском насељу Вионик одрон пресекао саобраћај изнад куће Ерића. Ангажовали смо механизацију Комуналног предузећа да санира оштећења где је то могуће. Како у нашој општини није на снази ванредна ситуације за санирање штете на осталим путним правцима морамо да распишемо јавну набавку како не би прекршили закон- каже  за "Варошке новине" Дејан Грбић, руководилац Одељења за јавне набавке и инвестиције и помоћник председника општине Нова Варош.

Јуче је заседао и Општински штаб за ванредне ситуације који је наложио да се снаге и средства Комуналног предузећа "3. септембар" и "Путеви Златар" ставе у стање приправности до побољшања метеоролошке ситуације. 

Одрон на Вионику, одсечено пола насеља

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.