Помоћ општине Нова Варош за 24 удружења и верске заједнице

Добили из буџета 8,3 милиона динара: Потписивање уговора

Добили из буџета 8,3 милиона динара: Потписивање уговора

Општина Нова Варош доделила је укупно 8,3 милиона динара удружењима грађана и верским заједницама за реализацију пројеката који су пристигли на недавни конкурс.

Уговори су потписани данас, а рок за реализацију одобрених пројеката је 31. децембар ове године. Буџетска средства у укупном износу од шест милиона динара добила су 24 удружења из области социо-хуманитарног рада, пољопривреде, противпожарне заштите, културе и заштите животне средине, док су Српска православна црква и Исламска верска заједнице добиле укупно два милиона за реализацију шест пројеката.

На обострабну корист: Са потписивања уговора у згради општине 

-Није се могло више из скромног буџета. До сада смо имали добру сарадњу са удружењима грађана и верским заједницама и надамо се да ће тако бити и у будуће, у обостраном интересу- рекао је том приликом председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Највише средстава добили су Ловачко удружење „Козомор“ и Удружење произвођача јагодичастог воћа „Златни брег“. Ловцима је одборено 950 хиљада динара за завршетак радова на ловачком дому у Божетићима, док ће општина са 900 хиљада динара помоћи пројекат унапређења воћарске производње удружења „Златни брег“. Код верских заједница, највише средстава у износу од 700 динара одобрено је за пројекат Храма Свете Тројице у Новој Вароши под називом „Енергетска санација храма и парохијског дома“.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“ који излази из штампе у среду 5. јуна. )

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.