Донација министарства за стоматологију Дома здравља

Донација вредна 1,5 милиона за одељења дечје стоматологије

Донација вредна 1,5 милиона за одељења дечје стоматологије

Министарство здравља поклониће Дому здравља у Новој Вароши савремену стоматолошку јединицу са пратећом опремом, захваљујући којој ће бити унапређен рад службе за дечју стоматологију и квалитет здравствене заштите у овој области. Донација је вредна око 1,5 милиона динара.

Стоматолошка „столица“ најмодерније генерације, опремљена између осталог и ултразвучним скидачем каменца, лед лампом и свим пратећим инструментима, ускоро ће бити инсталирана и пуштена у рад у једној од стоматолошких ординација у овдашњој здравственој установи.

-Савремена стоматолошка јединица ће у значајној мери утицати на развој дечје превентивне стоматологије. Олакшаће и рад стоматолошке службе, а на крају побољшати квалитет здравствне заштите становништва посебно најмлађе популације –истиче директор нововарошког Дома здравља др Бранко Поповић.

Стоматолошка јединица стиже у право време, јер је досадашња опрема овог типа прилично израубована. Дом здравља је последњи пут стоматолошку „столицу“ добио почетком 2012.године , а за њену набавку је средства од око 1,4 милиона динара обезбедила Европска унија.

Стоматолошка опрема је, иначе, само једна у низу донација овдашњем Дому здравља, како од стране ресорног Министарства, тако и локалне самоуправе. Само у последњих пар месеци Влада Србије и Општина Нова Варош уложили су у нововарошко здравство преко 10.000.000 динара.

-Министарство здравља је недавно одобрило 1,8 милиона динара за куповину специјализованог возила за збрињавање пацијената на хемодијализи. У току је поступак јавне набавке и ново возило са седам седишта очекујемо до краја јуна, када ћемо возни парк обогатити и новим теренским аутомобилом за потребе пацијената у сеоским односно теже приступачним подручјима општине. Донација је вредна око 2.000.000 динара, а обезбедила ју је локална самоуправа – подсећа др Поповић.

У руководству локалне здравствене установе најављују и нову опрему за службу за здравствену заштиту жена. Реч је савременом дигиталном колпоскопу и гинеколошком столу са рефлекторима. Модерну медицинску апаратуру у виду две специјализоване столице за вађење крви добиће ускоро и лабораторија, а у плану је набавка два дванаестоканална ЕКГ апарата, спирометара, као и сета помагала за хитну помоћ.

-Током лета су извесни и радови на изградњи новог паркинга на платоу испред служби гинекологије и педијатрије, а очекујемо и још једно, ново санитетско возило као донацију Министарства правде из средстава прикупљених од опортунитета – најављује дирекор Дома здравља др Бранко Поповић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.