Златар: На лето нови хотели

Нових 500 лежаја неће задовољити све потребе: Бабића брдо

Нових 500 лежаја неће задовољити све потребе: Бабића брдо

Златар ће ове године добити близу 500 нових лежаја за туристе што ће значајно обогатити понуду. Туристички радници кажу међутим да то није довољно јер због великог интересовања за одмор на планини ни хиљаду нових кревета не би било довољно да задовољи тренутне потребе. Из локалне самоуправе зато позивају инвеститоре да улажу уз повољне услове.

Поред четири постојећа на Бабића брду ће ове године нићи још три нова хотела, а проширење смештајних капацитета планирају и власници више вила и пансиона. Највеће улагање најавила је компанија „Сложна браћа“ из Дрмановића која ће недалеко од свог Хотела „Златарски бисери“ градити нови на више од пет и по хиљада квадрата. Радови ће почети на пролеће, а вредност пројекта је преко четири милиона евра. Хотел ће имати 190 кревета, базене, сауну и фитнес салу, као и низ других садржаја.

-Определили смо се да туризам у будућности буде примарна делатност компаније, па због тога и улажемо у нове смештајне капцитете. Хотел који смо оторили пре пар година просечно је попуњен 70 посто, али интересовање расте из дана у дан. Златар је подједнако занимљив гостима и зими и лети – каже власник компаније „Сложна браћа“ Војко Пурић.

Нових 60 лежајева за потребе школа у природи добиће овог лета и Хотел „Панорама“ у собама које се сређују. Градиће се и хотел са 120 кревета за школски туризам, преко пута полигона за обуку возача, а инвеститор је из Београда. Градњу хотела са тридесетак соба недалеко од закатанченог РХ  Центра најавио је и предузетник Александар Секулић, власник угоститељског објекта „Александар“ код аутобуске станице у центу Нове Вароши.

-Пројекат постоји већ десетак година, а радови ће почети чим прибавим све неопходне сагласности и дозволе. Хотел који градим имаће и ресторан, а уложићу више од 300 хиљада евра- каже Секулић.

У туристичким објектима на Златару тренутно је у понуди око хиљаду лежаја. У туристичко-спортском центру „Златар“ кажу да је прошле године овде званично остварено 27.000 ноћења, али да је стварни број знатно већи јер се велики број кревета и даље издаје „на црно“.

-Радује оволико интересовање туриста, што све говори да је Златар планина која има будућност и да овде вреди улагати у изградњу туристичких капацитета. У Хотел „Панорама“ који ће у закупу ТСЦ бити сигурно до 2023. године, резервисано је све до септембра, а слично је и у већини других објеката. Велико је интересовање и за летовање на ваучер – каже директорка ТСЦ „Златар“ Роса Јаковљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.