Наградили раднике одмором у бањи !

Седам дана у Врњачкој Бањи за 10 радника: Из погона

Седам дана у Врњачкој Бањи за 10 радника: Из погона "Новатекс"

Звучи невероватно. У време када се све више радника у Србији жали да их послодавци израбљују на сваком кораку, у предузећу „Новатекс“ своје запослене шаљу у бању на бесплатан одмор. И то није све, у овој фирми најављују да ће то постати пракса јер заслуга за добро пословање припада свим запосленима.

Седам дана у Врњачкој Бањи о трошку фирме недавно је боравило десет радника „Новатекса“. Они су били смештени у Државној специјалној болници „Меркур“, где им је осим пуног пансиона био плаћен и медицински пакет са специјалистичким прегледима.Поред терапије и купања у лековитој бањској води, могли су и да се рекреирају, обаве комплетну лабораторијску анализу, као и физикалне терапије.

На одмор у бању су ишли сви запослени који две и више година раде у овој фирми.

-Прошле године смо добро пословали и заслуга за то припада свим запосленима у фирмити, па је ред и да сви осете тај бољитак. Ако нисмо у могућности да трајно повећамо плате, можемо бар да на неки други начин наградимо запослене кад су се већ за то стекли услови. Здравље је најпрече и без њега се не може остварити ни један резултат, поготово не у послу, због чега је овој пут избор пао на Врњачку Бању и хотел „Меркур“ који пружа комплетан медицински третман – каже директорка фирме Надежда Колашинац.


Продична фирма: Супружници Надежда и Леко Колашинац (Фото: Форум Инфо)

„Новатекс“ се бави производњом радне и заштитне одеће и дистрибуцијом опреме за заштиту на раду и има свој погон у стамбеном блоку „Багрем“. Фирма тренутно има 15 запослених, а просек примања је кажу „нешто изнад гарантоване зараде“.

- Прошлог лета смо имали заједничко крстарење и дружење на Златарском језеру, ове одлазак у бању и надамо се да ће то постати пракса. Наши радници су то вишеструко заслужили, па ћемо и у будуће, све док фирма буде добро пословала, настојати да на неки начин наградимо наше запослене. Када дође време предочићемо им планове у том погледу и у договору са њима реализовати једну од идеја- каже власник Леко Колашинац који са супругом Надеждом води фирму.

„Новатекс“ као породична фирма послује од 2006. и током свих ових година имала је својих успона и падова. Прошла је кажу за њих била изузетно успешна, па очекују да ће и наредне бити исто такве. Планирају да у блиској будућности значајно прошире производне капацитете и асортиман производа и упосле додатну радну снагу. Ускоро ће, како се очекује, прећи у нови и већи производни погон чије је опремање у току, а надају се и изласку на тржиште западне Европе.

-Сигурно је да не бисмо били ту где данас јесмо да држава није кроз Фонд за развој давала повољне кредите, од којих смо и купили пословни простор у коме тренутно фирма послује. Имали смо и велику подршку Регионалне и Националне развојне агенције, као и од Европског прогреса. Од њих нисмо добијали конкретно новац, већ врло корисна предавања и мониторинг.Успели смо тако да урадимо и сајт за онлајн продају, који нам је повећао промет за 50 одсто. Захваљујући свему, успели смо да лане скоро све машине у погону заменимо новим, да проширимо капацитете и повећамо број купаца, а примили смо је и један број нових радника- кажу супружници Надежда и Леко Колашинац.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.