Међународна песничка награда за ученицу из Акмачића

У друштву најбољих: Са свечаности у Бања Луци

У друштву најбољих: Са свечаности у Бања Луци

Велики успех ученице Основне школе „Момир Пуцаревић“ из Акмачића. Марија Лојаничић са својом песмом „Друга страна света“ освојила је треће место на 13. Међународном фестивалу дечје поезије “Дјечије царство“ у Бањој Луци, у конкуренцији више од 6.500 радова пристиглих са простора бивше Југославије.

„Дјечије царство“ је највећи фестивал те врсте у региону, а на овогодишњем конкурсу учествовало је више од 4.500 ученика основних школа из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Словеније, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ. На позив организатора, Марија је недавно са још 70 најбољих аутора боравила у Бањој Луци, где су се на финалној вечери борили за титулу апсолутног победника и звање Малог принца „Дјечијег царства“.

-Освојила сам трећу награду у категорији млађег узраста и пресрећна сам због тога. Провела сам два предивна дана у Бања Луци, где су нас дочекали као праве принчеве и принцезе- каже стидљиво Марија.

На позив организатора: Марија и учитељица Милена у Бања Луци

Марија Лојаничиће је ученица четвртог разреда, а на конкурс манифестације која промовише културно стваралаштво деце школског узраста пријавила ју је њена учитељица Милена Љујић.

-Ради се о изузетно талентованој девојчици. Иако поезију пише тек од прошле године, у свом опусу већ има тридесетак песама, често на теме које су својствене старијем узрасту. „Људи од пера“ који су пре овога читали њене песме просто су одушевљени, а ова награда је само потврда неоспорног квалитета- каже учитељица Милена Љујић. 

НАГРАЂЕНА ПЕСМА

Друга страна света

Негде на другој страни света,
на другом крају планете,
живе људи свакакве пути,
црни, бели, а можда и жути.
Негде на другој страни света,
птице певају језиком другим,
китови пливају морем далеким,
кенгури скакућу ногама дугим.
Негде на другој страни света,
иза сто брда, шума и гора,
на једном крају зимски сутон пада,
на другом свиће летња зора.
Небитно дал` је север или запад,
да ли је исток или је југ,
на било којој страни света,
планета се увек врти у круг.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.