Кадеткиње Златара: Кошарка није само мушки спорт

На ред ће доћи и победа: Кошаркашице Златара

На ред ће доћи и победа: Кошаркашице Златара

Девојчице су у Новој Вароши заиграле и кошарку. Кошаркашки клуб Златар за сада има само женску кадетску селекцију, а у управи кажу да је план да од јесени заиграју и сениорке. Ово је иначе једна од ретких женских спортских екипа у граду.

Кадеткиње Златара такмиче се у Лиги западне Србије, са вршњакињама из Прибоја, Шапца и Ужица. Тренутно су без победе, али не губе наду.

-Све су боље и боље, а на ред ће доћи и победе. Напредак је очигледан из утакмице у утакмицу, тако да ће сав њихов рад, труд и залагање сигурно донети и резултате – каже тренер екипе Наташа Бучевац.

Кошарку у Златару од јесенас вредно тренира тридесетак девојчица, а такмичарску екипу предводи капитен Теодора Мишевић. Поред ње, боје клуба у Лиги западне Србије бране и Андријана Петаковић, Љубица Матовић, Санија и Ајла Рибић, Аделиса Ганихоџић, Ена Ибровић, Николина Матијевић, Имана Бајровић, Жана Пушичић, Лана Матовић и Лејла Каришик.

Њихов тренер Наташа Бучевац дипломирани је професор физичког васпитања, са богатом играчком каријером. Са Партизаном и Женским кошаркашким клубом Радивоје Кораћ више пута је као играч освајала првенство и куп Србије, а тренутно кошарку игра у Пријепољу.

У Златару кажу да им такмичарски резултати женске селекције у овом тренутку нису примаран циљ.

-Основни циљ је окупити што више девојчица и научити их да физичка активност постане саставни део њиховог свакодневног живота. А кроз кошарку ће се сигурно научити фер плеју и да буду добри и поштени људи. Научиће и да поштују друге, да функционишу као тим, да се заједно радују успеху али и да уче из пораза – каже Наташа Бучевац.

Кошаркашки клуб Златар је и раније имао женску екипу која је била успешна, али је престала са радом пре петнаестак година.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.