О трошку општине на сајам пољопривреде

Учествује 1.600 излагача из 60 земаља: Са сајма у Новом Саду (Фото: sajam.net)

Учествује 1.600 излагача из 60 земаља: Са сајма у Новом Саду (Фото: sajam.net)

 

Општинска управа Нова Варош организује у среду 15. маја бесплатан одлазак пољопривредних произвођача на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Већ неколико година уназад локална самоуправа у Новој Вароши води своје пољопривреднике на новосадски сајам, а интересовање је сваке године велико. Лане их је ишло стотинак, а очекује се да ће тако бити и ове. Сви заинтересовани могу се пријавити до петка 10. маја у канцеларији бр. 307 на 3. спрату Општинске управе или на телефон 033/62-140, сваког радног дана од 08-15 часова.

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду одржава се од 11. до 17. маја. На највећој и најзначајнијој смотри аграра у централној и југоисточној Европи ове године учествује више од 1.600 излагача из 60 земаља, са свих континената. Један од најатрактивнијих сегмената Пољопривредног сајма биће изложба пољопривредне механизације која ће ове године бити још већа у односу на претходне и простираће се на око 35.000 метара квадратних, што чини више од половине укупног излагачког простора.

Уз подршку Републичког Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде биће организованаи највећа Национална изложба стоке на Балкану. Посетоци ће моћи да виде више од 1.600 животња, а први пут ове године, на Изложби генетског потенцијала представиће се аутохтоне расе у Србији.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.