Положен камен темељац за радове на градском тргу

Свечани почетак радова: Председник Васиљевић полаже камен темељац

Свечани почетак радова: Председник Васиљевић полаже камен темељац

Неимари ужичке фирме „Стабил-про“ започели су данас радове на изградњи неуређене јавне површине изнад Трга војводе Петра Бојовића. Комплетно уређење једне од најатрактивније локације у граду финансирају Општина Нова Варош и Министарство привреде средствима у укупном износу од око 55 милиона динара. Рок за завршетак посла је 75 дана.

Камен темељац су поводом почетка радова положили представница Министарства привреде Бранка Бајчетић и председник општине Радосав Васиљевић.

-Главним пројектним решењем предвиђено је да се локација површине од око једног хектара оплемени бројним садржајима. Централни плато красиће фонтана, као и шеталиште са зеленилом и мобилијаром за одмор и рекреацију. Градски Трг ће до краја јула односно почетка „Златарфеста“ добити сасвим нов изглед и очекујемо да постане главно стециште младих, као и за бројна градска дешавања и манифестације – истакао је председник општине Радосав Васиљевић, најављујући да је радовима на уређењу Трга званично започела и овогодишња грађевинска сезона, коју ће, како истичу у локалној самоуправи, обележити значајни инфраструктурни подухвати.
Идејно решење локације изнад Трга војводе Петра Бојовића

Пројекат изградње и санације неуређеног дела комплекса Трга добио је , иначе, „зелено светло“ на конкурсу Министарства привреде „Градимо заједно“. Влада ће инвестицију подржати са 20.000.000 динара, док је 35.000.000 динара обезбедила Општина. Пројекат је урађен још 2014.године, али је лане дорађен и у мањем обиму коригован.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.