"Мала олимпијада" за 500 школараца

Такмичење за предшколце и основце

Такмичење за предшколце и основце

Јубиларна “Мала школска олимпијада” одржана је јуче касно по подне уз учешће око 500 малишана, полазника предшколске наставе и ученика млађих разреда свих основних школа на територији општине. На Тргу војводе Петра Бојовића они су се на два импровизована полигона надметали у три дисциплине,а најбољима су подељене медаље.На крају манифестације сви учесници почастили су се великом посном тортом.

“Мала школска олимпијада” која се одржава пету годину за редом, једна је од најмасовнијих дечијих манифестација у Златиборском округу. Такмичење организује Спортски савез под покровитељством општине Нова Варош.

Такмичењу је предходио дефиле градским улицама свих учесника смотре, а поред председника Спортског савеза Нова Варош Љубивоја Вранића, учеснике је поздравила и директорка ОШ “Добросав Добрица Рајић” из Бистрице Милада Драгашевић. Она је малишанима поручила да не дозволе да их савремене технологије и друштвене мреже одвајају од спорта, природе и активности .

-Рана научна истраживања показују да бављење спортом код деце подстиче одговорно социјално понашање, бољи школски успех, усвајање моралних вредности и навике здравог живљења. Учешће у екипном спорту учи децу тимском раду, самодисциплини,одговорности, толеранцији и другарству, развија вештине суочавања и савладавања проблема , учи истрајности и поштовању ауторитета, развија радне навике и јача карактер, самопоштовање и самопоуздање- рекла је директорка Милада Драгашевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.