Војислав Шешељ (СРС): Против Вучића и "досманлија"!

У посету свакој општини: Војислав Шешељ у Новој Вароши

У посету свакој општини: Војислав Шешељ у Новој Вароши

Председнички кандидат Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је у Новој Вароши да му је важна победа на председничким изборима како не би тријумфовао Александар Вучић јер би онда сва власт била концентрисана у рукама једног човека.

- То није добро. Али, морамо да спречимо да победе и ови прозападни кандидати "досманлије" за које би то био почетак повратка на власт. У првом кругу прво њих да “почистимо”- рекао је Шешељ окупљеним члановима странке и грађанима окупљеним на платоу испред Дома културе.

Он је додао да радикали у овој кампањи "воде двоструку битку", али да су, ипак, највеће шансе да њихов кандидат изађе на црту Александру Вучићу.

- Да ли сматрате да је Вук Јеремић у стању да победи Вучића? Апсолутно не. Је ли у стању Саша Јанковић? Није. Можете ли их замислити у рингу са Вучићем? Немогуће. Ако ико може да победи Вучића, онда сам то ја. За 27 година активног бављења политиком нико ме није поткупио, уценио, а ни надговорио у бројним ТВ дуелима – истакао је лидер СРС .

Шешељ је рекао да ће се стриктно залагати за поштовање Устава и закона.

- Надлежности председника Републике у нашем уставном систему су мале. Председник је врховни командат и то му је најзначајније, а остало је више-мање симболично. Он не доноси одлуке о унутрашњој и спољној политици, али може да контролише Владу која доноси такве одлуке. Може да надзире и рад Народне скупштине тако што ће враћати законе на поновно гласање ако сматра да нису добри. Он на известан начин контролише судску власт . То је, међутим, све – додао је др Шешељ, коме је ово, иначе, био први долазак у Нову Варош након изласка из Хашког трибунала.

У разговору са грађанима, председник СРС казао је и да се радикалска председничка кампања знатно разликује од осталих десетак претендената на фотељу на Андрићевом венцу.

- Идемо од општине до општине, обилазимо бројна места у свим окрузима по Србији, разговарамо са новинарима, осећамо пулс грађана, обилазимо чланове и симпатизере и не задржавамо се дуго, од пет до 10 минута. Сматрамо да је тако најбоље и најкорисније, поготово у условима када је предизборна кампања сувише кратка и кад немамо ресурсе као власт и поједини опозициони кандидати плаћени од стране тајкуна и амбасада, да организујемо велике митинге и да аутобусима довозимо велики број грађана на митинге - рекао је Шешељ.

Он сматра да се Србија мора окренути Русији ако жели да се опет дигне на ноге и усправи .

-Опоравак земље није могућ учлањењем у ЕУ, која нам и душу отима- сматра лидер радикала који је јуче у оквиру предизборне кампање обишао и Прибој, Пријепоље и Ужице.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.