Четврта протестна шетња „1 од 5 милиона“

Старом трасом: Са синошњих протеста

Старом трасом: Са синошњих протеста

Сви ми који мислимо другачије од ових на власти окупили смо се пре четири месеца и мада многи нису веровали и даље смо заједно. Остаћемо и даље заједно све до коначне победе и слободе која ће ускоро доћи у Србију. Немамо сви унутар коалиције исте ставове о истим темама, али сви желимо исто, желимо слободу, бољи живот, боље плате и да нам деца остану овде у Србији а не да беже вани- рекао је један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас на протестима „1 од 5 милиона“ који су синоћ по четврти пут одржани у Новој Вароши.

-Сви смо ми грађани ове земље, сви смо патриоте и волимо Србију. Престани више да нас делиш- поручио је Ђилас председнику Србије Александру Вучићу.

На платоу испред зграде општинске управе синоћ се на позив опозиције по киши окупило неколико стотина грађана. Они су се у протестној шетњи „старом трасом“ спустили низ Вигњеве у Улицу Светог Саве па њом до Дома културе и натраг у центар града. Протест је завршен без и једног инцидента, а организатори су позвали окупљене на велики митинг опозиције у суботу 13. априла у Београду.

На протестима је говорио и Ђорђе Василић, одборник Демократске странке у Скупштини општине Нова Варош.

-Сви велики пројекти локалне власти су били само празна прича, а за нешто од тога су потрошене и неке паре! А потрошено је и време за које су требали да се баве неким другим стварима. А за то време у Новој Вароши нас је све мање и мање. Довели су до тога да је циљ сваког родитеља да купи стан у Београду пре него што му деца крену на студије, а онда да једног дана и сами оду за својом децом и никад се више не врате у Нову Варош. Ја не желим да живим у таквој Новој Вароши- рекао је Василић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.