"1 од 5 милиона", трећа протестна шетња у Новој Вароши

Старом трасом: Са синошњих протеста

Старом трасом: Са синошњих протеста

Ми имамо непрекидни процес освајања демократије. Док год не буде слободе у којој ће сваки грађанин и свака мањинска група бити максимално испоштовани, нећемо стати. Они који су способни да дигну главу и кажу шта мисле они су идеја водиља која ће покренути овај покорени народ. А он се полако буди. Наше је да истрајемо јер се овде на улици боримо за сваког грађанина Србије, па и за оне који су погнули главе и за оне који су им се увукли под пазух и тамо проналазе свој ваздух- рекао је синоћ у Новој Вароши на протестном скупу „1 од 5 милиона“ наш прослављени глумац Бранислав Лечић.

-Улица је постала главни медиј, јер у Србији више немамо само једну ТВ Бастиљу, имамо више њих. Хидра која влада овом државом пустила је своје пипке у сваку институцију. Овај народ није просјак, овај народ има достојанство- рекао је Лечић.

Протест грађана „1 од 5 милиона” одржан је трећи пут у Новој Вароши. На платоу испред зграде општинске управе синоћ се на позив опозиције окупило неколико стотина грађана. Они су се у протестној шетњи „старом трасом“ спустили низ Вигњеве у Улицу Светог Саве па њом до Дома културе и натраг у центар града. Протест је завршен без и једног инцидента, а наредно окупљања заказано је за идући понедељак, 8. априла, у 19.30 сати. Нова Варош је иначе 100. град у Србји у коме се одржавају протести грађана „1 од 5 милиона” незадовољних актуелном влашћу.

Поред Бранислава Лечића, на трећем протестном окупљању говорила и Садија Башовић , професорка француског језика у Средњој школи у Новој Вароши. Према њеним речима, фер и поштени избори и слобода медија само су неки од захтева грађана који протестују широм Србије.

-Ми тражимо Србију у којој ће људи бити слободни да кажу шта мисле и шта желе, Србију у којој ће радити фабрике а не робовске радионице у којима људи раде за плату од 200 евра а не смеју да се побуне јер се плаше одмазде- рекла је професорка Садија Башовић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.