"1 од 5 милиона", други пут у Новој Вароши

Протестна шетња старом трасом

Протестна шетња старом трасом

Протест грађана „1 од 5 милиона” одржан је други пут у Новој Вароши. На платоу испред зграде општинске управе синоћ се на позив опозиције окупило неколико стотина грађана (нешто мање него прошли пут), којима су се обратили посланик Демократске странке Срђан Миливојевић и председник Левице Србије и један од лидера Савеза за Србију Борко Стефановић.

Окупљени су се затим у протестној шетњи „старом трасом“ спустили низ Вигњеве у Улицу Светог Саве па њом до Дома културе и натраг у центар града. Протест је завршен без и једног инцидента, а наредно окупљања заказано је за идући понедељак, 1. априла, у 19 сати.

Нова Варош је иначе 100. град у Србји у коме се одржавају протести грађана „1 од 5 милиона” незадовољних актуелном влашћу.

-Од свог деде Божидара, народног хероја, чуо сам да су Нова Варош и планина Златар место где се соколови легу, да су обасјани Карађорђевим звездама искованим у бојевима за слободу. Али Александар Вучић не зна где је Нова Варош и он не долази у гнездо соколова. Он је велики деспот који је поставио овде мале деспоте, мале Вучиће да владају у његово име. Нова Варош је позната по белоглавом супу, а не по голубовима прелетачевићима и превртачевићима, који су сели у фотељу- каза је Срђан Миливојевић.

Борко Стефановић је пак позвао председника Србије Александра Вучића да распише ванредне изборе под фер условима.

- Председништво напредњака вечерас је тврдило пазар како да изађе на изборе без слободних медија и са намештеним бирачким списковима, не би ли нам украли још десет година будућности. Каже нам председник Вучић сви су били за изборе, ја сам био уздржан. Јер, он се као ето стиди да изађе на изборе, које је унапред наместио са медијима који су заробљени, са ситуацијом у држави која је на ивици међусобног сукоба, где хушка народ да се коље међусобно, што му нећемо дозволити- рекао је Стефановић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.