"1 од 5 милиона" синоћ и у Новој Вароши

У протестној колони више стотина грађана

У протестној колони више стотина грађана

Протест грађана „1 од 5 милиона” одржан је синоћ први пут у Новој Вароши. Протестовало је више стотина грађана, који су у протестној колони прошли градским улицама. Испред зграде општинске управе где је било окупљање, они су се низ Вигњеве спустили до Улице Светог Саве па њом до Дома културе и натраг у центар града. Протест је завршен без и једног инцидента а ново окупљање заказано је за идући понедељек у 19 сати.

Према речима организатора, Нова Варош је 100. град у Србји у коме се одржавају протести грађана „1 од 5 милиона” незадовољних актуелном влашћу.

-Ви сте најхрабрији део, онај који неће више да ћути и да трпи и ви се никога не плашите. Показујете да је устала читава Србији и да нема назад док је Вучић на власти. Дошао сам овде да вам донесем добре вести, пре свега да се види светло на крају тунела после седам година под Вучићевом диктатуром. Ујединила се опозција у Србији и кренули смо у протесте против ове власти и нема назад, нема предаје и повлачења- рекао је лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић окупљеним грађанима.

Пристуним грађанима обратили су се и професорка српског језика Гордана Боранијашевић и професор Грађевинског факултета и члан Главног одбора Демократске странке Драгослав Шумарац.

-Држава нам не постоји, институције система не постоје, независни медији су у траговима и једва састављају крај са крајем. Универзитет је умртвљен, партијска књижица СНС је замена за знање за поштење и морал. Ови протести желе да покажу да и сутра када се промени власт знање и морал мора да се уведе у политику- рекао је Шумарац.

(Опширније у идућем броју “Варошких новина”)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.