Опозиција напустила седницу Скупштине општине

У опозицији пет одборника: Са данашње седнице

У опозицији пет одборника: Са данашње седнице

 Скупштина општине Нова Варош одрадила је данас обиман дневни ред у крњем саставу пошто је пет одборника опозиције напустило седницу и до даљњег неће учествовати у њеном раду како би исказали незадовољство свеукупним стањем у земљи. Они су напустили скупштинску салу пре гласања о њиховом предлогу да се у дневни ред уврсти расправа о тешкој економској ситуацији у Новој Вароши, као и о раду саме локалне самоуправе.

Према речима шефа одборничке групе Демократске странке Славише Пурића опозиција нема примедби на однос према њој председника Скупштине општине Николе Јелића и осталих одборника,

-Рад локалне самоупрва се међутим мора мењати из корена. Сигуран сам да нико у власти и не размишља како да се заустави масован одлив становништва због све теже економске ситуације у којој је наша општина налази. Покушали смо да наметнемо атмосферу консензуса око важних питања, али без успеха, па наше присуство седницама Скупштине општине више нема смисла. Све више је незадовољних људи широм Србије, а протести који се тренутно одржавају у преко 100 градова из дана у дан се шире. У понедељак 18. марта је и прва протестна шетња у Новој Вароши а окупљање је у 19 сати испред зграде општине- рекао је Пурић.

У Скупштини општине Нова Варош као опозиција тренутно делују три одборника ДС, један одборник Двери и једна самостална одборница.

-Појавили су се накратко на седници само како би узели одборничку дневницу од 10.000 динара, али је за нерад неће добити. Народ их је бирао да заступају његов интерес у скупштинској сали а не на улици. У време док је садашња опозиција била на власти у Новој Вароши ништа није функционисало како треба. На Златару нису радили хотели, инвеститор који је зимус коначно отворио дечје одмаралиште са 120 лежаја четири године је код њих чекао грађевинску дозволу, а нису ништа урадили ни да се реши проблем водоснадбевања села божетићког краја – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

(Опширније са седнице Скупштине општине Нова Варош у идућем броју “Варошких новена” који излази из штампе у петак 22. марта)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.