Упис деце у први разред од 1. априла

Све мање ђака: Школа у Горњој Белој Реци

Све мање ђака: Школа у Горњој Белој Реци

Упис малишана стасалих за полазак у први разред основне школе почиње 1. априла и трајаће до 31.маја ове године. У школске клупе први пут ће сести деца рођена 2012. и она рођена до 28. фебруара 2013.

-Према Закону о основама система образовања и васпитања, предвиђено је да се у први разред основне школе уписују малишани који до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година. За превремени упис у школу могу се пријавити деца рођена од 1.марта до 1.септембра 2013.године – кажу надлежни у јединој градској Основној школи, и додају да упис важи и за децу старију од седам и по година живота која због болести или других оправданих разлога нису пошла у школу.

Провера спремности за полазак у школу обављаће се по извршеном упису. А термине ће накнадно одређивати школски педагог. Школа је, иначе, дужна да уписује децу која имају пребивалиште на подручју образовне установе.

-Као документацију при упису потребно је да родитељи приложе следећу документацију: извод из матичне књиге рођених за дете, потврда о здравственом стању детета и пријаву пребивалишта као доказ о територијалној припадности школе – наводи се још у обавештењу основних школа са подручја нововарошке општине.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.