Пред одборницима и предлог нове мреже школа

Чека их обиман дневни ред: Са раније седнице СО Нова Варош

Чека их обиман дневни ред: Са раније седнице СО Нова Варош

Нова седница Скупштине општине Нова Варош планирана је за сутра, а пред одборницима ће се наћи и предлог да Основна школа „Добрица Рајић“ у Бистрици од идуће школске године буде само издвојено осморазредно одељење Основне школе „Кнезова Рашковића“ у Божетићима.

Школа у Бистрици има свега 20 ђака у пет одељења, а предлог да јој се укине досадашњи статус донет је основу критеријума прописаних од стране Владе Србије. Уколико предлог добије „зелено светло“ одборника, на територији општине у будуће ће уместо шест радити пет матичних основних школа и 13 издвојених одељења, а одлука о новој мрежи примењиваће се од дана добијања сагласности Министарства просвете.

Поред ове, на дневном реду 21. седнице Скупштине општине наћиће се и тридесетак других одлука и закључака.Разматраће се и предлог новог Статута општине Нова Варош, као и предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине. На дневном реду су и извештаји о раду за прошлу и планови рада за ову годину јавних предузећа и установа, а одборници ће се изјаснити и о предлогу одлуке о такси превозу.

Седница Скупштине општине Нова Варош у четвртак 14. марта почеће у 10 сати.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.