Пало скоро пола метра снега, три села без струје

Градске улице очишћене, пороблеми на локалним путевима

Градске улице очишћене, пороблеми на локалним путевима

Мештани Мишевића, Радијевића и Ојковице и јутрос су без струје због снега који је јуче по подне и синоћ падао у нововарошком крају. Има и завејаних локалних путева, а надлежни очекују да ће се стање нормализовати до краја дана. Не ради ни Основна школа у Јасенову јер је дошло свега двоје ђака, а наставе нема ни у њеном издвојеном четвороразредном одељењу у Кућанима.

У самој Новој Вароши пало је око 40 центиметара снега, а на околним планинанам где се још ни стари није отопио, знатно више. Влажни снег који је пао након кише лепио се за жице далековода, па је синоћ у једном тренутку већина села остала без струје, а проблема је било и у појединим деловима града.

-Све екипе „Електродистрибуције“ су од ране зоре на терену и отклоњена је већина кварова. Тренутно је без струје стотинак домаћинстава на Златару и у засеоцима изнад Златарског језера, али ће и овде кварови бити отклоњени током дана- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Снежна мећава изазвала је синоћ бројне проблеме и у саобраћају на свим путним правцима, али се стање јутрос полако нормализује. Проходни су сви магистрални и регионални путеви и градске улице , али проблема и даље има по селима. Најтежа ситуација је у месним заједницама Акмачићи, Божетићи, Јасеново и Бела Река.

-Дали смо налог да се очисте прилазни путеви до центара месних зајеница, док ће путеве према засеоцима чистити сами мештани возама и тракторима. Надамо се да су ово последњи трзаји зиме, која нам је донела бројне невоље. Само чишћење снега је протеклих месеци коштало општинску касу више од 20 милиона динара- каже Васиљевић.

Равни Тор на Муртеници (Фото. Д. Спасојевиућ)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.