Одборник Зоран Суботић напустио ДС - подржава политику Вучића!

Из опозиционих дана: Одборник Суботић за скупштинском говорницом

Из опозиционих дана: Одборник Суботић за скупштинском говорницом

 

Одборник Зоран Суботић напустио је Демократску странку (ДС), због неслагања са политиком врха странке. Он је саопштио да ће у будуће наставити да подржава политику „мира, стабилности и економског напретка Србије“ коју спроводи Александар Вучић.

Након Суботићевог одласка ДС има званично четири одборника у клупама Скупштине општине Нова Варош. Поред њих у опозицији су још и један одборник Двери и једна самостална одборница. Владајућа коалиција око СНС и ГГ „Нови људи за Нову Варош“ сада има 21 од укупно 27 одборника колико их је у локалном парламенту.

Саопштење за јавност које је потписао одборник Зоран Суботић преносимо у целости.
* * *
Донео сам одлуку, да моје чланство у Демократској странци престане из доле наведених разлога.

Желим да напоменем да са пријатељима из ДС-а из Нове Вароши, ни са ким нисам имао проблема и са свима сам гајио искрени пријатељски однос.
Као дугогодишњи члан и одборник Демократске странке, председник МЗ Радоиња у Новој Вароши борио сам се за вредности напредка и бољег живота грађана онолико колико је било у мојој моћи и резултати су видљиви и проверљиви.

Постало је све евидентније да те вредности које сам веровао немају упориште у људима у врху ДС-а.

Демократску странку су презадужили, чланство унизили и почели је изнајмљивати и лево и десно као rent a car разним координаторима и покретима.

Уз уважавање свих мојих пријатеља из Демократске странке на локалу, ја више не желим да дајем легитимитет вредностима које су све само не Демократске.
Спало се на доказивање да ношење вешала на протестима није кривично дело.

Нећу никога да вешам, ни силујем ни вређам.

Убудуће ћу наставити да подржавам политику Александра Вучића, политику која је јасно дефинисана и спроводи се, а то је мир, стабилност и економски напредак Србије.

Сматрамо да ћу кроз ту политику још више допринети развоју наше општине уз напомену да моје амбиције у политици никада нису биле функције и звања већ искључиво бољи живот грађана Нове Вароши.

С поштовањем, Зоран Суботић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.