Договорени нови километри асфалта између Нове Вароши и Ивањице

Деоница од Љепојевића преко Јавора која је урађена летос (Фото: Р прелић)

Деоница од Љепојевића преко Јавора која је урађена летос (Фото: Р прелић)

Влада Србије помоћи ће изградњу 11 километара локалног пута од етно села Штитково према Ивањици, договорено је на састанку председника општина Златиборског округа са са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и министаром омладине и спорта Вањом Удовичићем који је јуче одржан у Бајиној Башти.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да је постигнут чврст договор и о реализацији још неколико капиталних пројеката који су
од виталног значаја за развој општине.

- Поред изградње локалног пута који ће спојити општине Нову Варош и Ивањицу, договорили смо да се крене и са израдом пројекта за реконструкцију регионалног путног правца Кокин Брод – Прибој. Дужина ове саобраћајнице је 26 километара, од чега је 13 километара на територији наше општине- реако је Васиљевић након састанка новинарима.

Према његовим речима договорен је и наставак јесенас започете изградње километар пута који се од раскрснице на Браношевцу одваја од магистрале за море и води према Златару, а чија је вредност милион евра.

-Извршиће се и допројектовање кружног тока на раскрсници на Браношевцу, а који је веома важан за ту деоницу- рекао је Васиљевић.

Са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем на састану у Бајиној Башти разговарало се о МОСИ играма које су 2020. године у Новој Вароши.

-Договорено је да почнемо са израдом пројекта за предстојеће МОСИ игре и да ће нас министарство спорта подржати колико је у њиховој могућности. Уз њихову и помоћ осталих министарстава адаптираће се многи садржаји, а највише новца ће отићи на реконструкцију фудбалског стадиона на Браношевцу који је изграђен пре 50 година и од тада ништа више није уложено- рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.