Продужен распуст до 25. фебруара и за ђаке у Новој Вароши

Још седам дана без наставе (архивски снимак)

Још седам дана без наставе (архивски снимак)

И за ђаке свих основних и Средње школе у Новој Вароши продужен је зимски распуст за седам дана због чега наставе неће бити у период од 18. до 24. фебруара. Први радни дан у другом полугодишту је понедељак 25. фебруар. Одлуку је данас донела локална самоуправа у Новој Вароши поштујући препоруку Владе Републике Србије.

На седници Владе Србије одржаној у петак прихваћен је предлог Министарства здравља да се због вируса грипа распуст продужи за недељу дана. Према првобитном плану, ђачки распуст је требало да траје до 18. фебруара, али је почетак наставе пролонгиран услед епидемије грипа. По процени епидемиолога, у наредних месец дана може се очекивати даљи раст броја оболелих на подручју целе земље, а посебно су изражавали бојазан због повратка деце у колектив, односно завршетка распуста.

- Период школског распуста успорио је ширење вируса грипа. Са друге стране, очекује се да ће повратак деце у школе утицати на повећање броја оболелих- рекла је за "Блиц" проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.