Због грипа забрањене посете пацијентима у болницама

Забрана до даљњег: Здравствени центар Ужице

Забрана до даљњег: Здравствени центар Ужице

До даљњег је забрањена посета пацијентима у болницама у Ужицу, Прибоју, Пријепољу и издвојеним одељењима. Како je саопштио Здравствени центар Ужице, одлука је донета због “епидемиолошке ситуације респираторних обољења, пораста броја обољења сличних грипу, као и акутних респираторних инфекција на територији Златиборског округа”.

Према речима, Александре Андрић, епидемиолога Завода за јавно здравље из Ужица на подручју Златиборског округа изолован је вирус типа АХ1, који је покривен вакцином. Основни симптоми овог грипа су повишена температура, бол у мишићима, малаксалост и кашаљ, а здравствени радници саветују да се обавезно потражи помоћ лекара уколико симптоми потрају дуже од три дана.

-На подручју Златиборског округа током ове сезоне дистрибуирано је око 10 000 вакцина против сезонског грипа и све су утрошене- изјавила је др Александра Андрић, а преноси Ужичка република прес.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.