У Златаровој школи фудбал тренира и једна девојчица

Педесетак полазника: Златарова школа фудбала

Педесетак полазника: Златарова школа фудбала

Александра Петаковић је предшколац, има шест година и фудбал игра с већим жаром него већина дечака. Она је тренутно једина девојчица која тренира у Златаровој школи фудбала. Протеклих година било их је неколико, али су све оне временом престале да активно пикају лопту јер осим Пожеге ни један други град у овом делу Србије нема женски фудбалски клуб.

Фудбал је малој Александри у генима. Њен отац Урош годинама је успешно бранио боје екипе са Браношевца. Брат од тетке Иван Шапоњић са „орлићима“ је освојио Светско првенство,а од прошле године члан је Бенфике. Он је недавно одржао један тренинг с полазницима Златарове школе у којој је својевремено и сам направио прве фудбалске кораке.


Фудбал јој у генима: Александра Петаковић

-И ја ћу да дајем голове као брат. Узор ми још и Роналдо, а од њега и Ивана нема бољих на свету– каже поносно Александра.

За фудбалску наду са Зебиновца тренери имају само речи хвале.

-Неоспорно је да има талента. Што би рекли „хоће је лопта“. Вредно ради, брзо капира. Најмлађи је полазник наше школе фудбала, али јој то ни мало не смета. Напротив- кажу тренери Мићо Илић и Миливоје Лечић.

У Златаровој школи фудбала је педесетак полазника, узраста до четвртог разреда основне школе (2009-2012. годиште). „Настава“ им је почела у септембру, а са првим снегом тренинге су са градског стадиона преселили у спортску дворану. Када му тренерски посао у ФАП-у дозволи, Илићу и Лечићу у раду са децом припомогне и Далибор-Прика Курћубић.

-Презадовољни смо одзивом деце, али и чињеницом да у константно великом броју долазе на сваки тренинг. Упорни су и дисциплиновани, а како њихов узраст нема лигашких такмичења повремено играју пријатељске утакмице са вршњацима из општина у окружењу. Има доста талентоване деце - каже Лечић.

Златарова школа фудбала је потпуно бесплатна за све полазнике. Опстаје захваљујући дотацијама из општинског буџета, као и спонзорима који су помогли око набавки опреме, лопти, реквизита, маркера...

-Спорт је најбољи начин да се деца одвоје од улице, рачунара и телевизора.Да се друже с вршњацима и уче раду у колективу и фер-плеју.Најбитније је да постану добри људи, а за остало ћемо лако. У Златаровој школи учимо их техници фудбалске игре, а доста се ради и на кондицији и развоју моторних способности -каже Лечић. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.