Порезници у Новој Вароши затварају девет угоститељских објеката

Контрола: Панорама Нове Вароши (фото: А. Бубања)

Контрола: Панорама Нове Вароши (фото: А. Бубања)

На укупно девет угоститељских објеката у Новој Вароши и на Златару наредних дана биће стављен катанац због неправилности у раду које је утврдила пореска инспекција током контроле обављене протеклог викенда.

- Неправилности се тичу неиздавања фискалних рачуна и ангажовања лица без регулисаног радно правног статуса. Против одговорних лица поднете су прекршајне пријаве и биће изречена мера привременог затварања објеката- каже се у саопштењу Пореске управе Републике Србије али се не наводи о којим је локалима реч.

Порески инспектори су „прочешљали“ Нову Варош у наставку акције контроле евидентирања промета преко фискалних каса у периоду туристичке сезоне на туристичким дестинацијама у Србији. На Копаонику и Златибору они су већ привремено затворили 16 угоститељских објеката због неправилности у раду током новогодишњих и божићних празника.

У Пореској управи Републике Србије кажу да је реч о редовним активностима и подсећају да су инспектори теренске контроле током 2018. године код 4.341 пореског обвезника контролисали евидентирање промета преко фискалних каса, а провераван је и радно правни статус ангажованих радника. Због утврђених неправилности привремено је затворено 1.621 објеката (37,34%) а против одговорних лица поднесене су прекршајне пријаве.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.