Након 12 дана у Новој Вароши укинута ванредна ситуација

Било ангажовано 18  машина: Чишћење на Златару

Било ангажовано 18 машина: Чишћење на Златару

 

У Новој Вароши укинута је ванредна ситуација која је уведена 9. јанура због проблема са снегом. Током 12 дана колико је била на снази, очишћено је свих 630 километара некатегорисаних путева и на територији општине више нема ни једног завејаног домаћинстава. Одлуку о њеном укудању донео је Општински штаб за ванредне ситуације на седници одржаној 21. јануара, на предлог Општинског одељења за инвестиције које је кординирало акцијом чишћења путева.

– Током ванредне ситуације на чишћењу снега свакодневно је радило 18 машина и сада се путничким аутом може и до најудаљенијих засеока. Правовремено смо реаговали и ангажовали тешку механизацију јер од воза и трактора са раоницима због великих падавина више није било користи. Нисмо занемарили ни град. Отерали смо око 10.000 кубика снега са најкритичнијих деоница како би омогућили пешацима и возилима да се нормално крећу- каже председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

У гарду је протеклих дана пало око пола метра снега, а на планинама знатно више. Велике проблеме правио је и јак ветар који је на превојима и усецима формирао сметове високе и преко два метра.

-Због ветра који је знао да брзо завеје тек прочишћено, поједне деонице смо чистили и по неколико пута. Ипак, захваљујући доброј кординацији са председницима месних заједница путеви су очићени у кратком временском периоду. Захвалност дугујемо и власницима механизације која је радила на чишћењу, као и самим мештанима који су се укључили у акцију- каже шеф Општинског одељење за инвестиције Дејан Грбић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.