За Часни крст пливало 16 одважних

Међу учесницима и једна девојка

Међу учесницима и једна девојка

Александар (Вук) Зечевић данас је на Златарском језеру допливао први до Часног крста. На традиционалном Богојављенском пливању у Кокином Броду учествовало је 16 одважних из Нове Вароши, Ужица, Требиња, Тивта и са Златибора. Међу пливачима је била и једна девојка Сунчица Богићевић (14) из Ужица.

Учесницима Богојављенског пливања и ове године је било топлије у воду него ван ње. Док је температура воде била три степена у плусу, вани је дувао хладан ветар а жива у термометру се спустила испод нултог подеока.

-Ово је шеста година како учествујем на овој манифестацији и долазићу и у будуће. Богојављенско пливање је непоновљив осећај и надам се да ће нас идуће године бити знатно више- каже Александар Зечевић (28), који је пореклом из Нове Вароши а живи и ради у Београду.

Пливало се код Визиторског центра на деоници дугој 33 метра у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа . Пливање за Богољављенски крст се на Златарском језеру организује шесту годину за редом, а организатори су Општинска управа Нова Варош, Туристичке организације ,,Златар” и Специјални резерват природе ,,Увац”.

Победник: Александар Зечевић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.