Помоћ Епарије милешевске народним кухињама на КиМ

Пријепоље: Помоћ спремна за транспорт

Пријепоље: Помоћ спремна за транспорт

Епархија милешевска обезбедила је за народне кухиње на Косову и Метохији 31 тону брашна и значајну количину уља, шећера, соли и тестенина. Основне животне намирнице купљене су од новчаних прилога верника који су током Божићњег поста прикупљани у црквама на територији Епархије с благословом Епископа милешевског Атанасија.

Помоћ ће из Пријепоља пут народних кухиња на територији Епархије рашко-призренске кренути на Богојављење. Према речима Епископа милешевског Атанасија Српска православна црква ће распоредити помоћ на најбољи могући начин онима којима је најпотребнија, јер у томе већ има велико искуство.


–Народу на Косову и Метохији, који живи у тешким условима, поред материјалне помоћи потребни су и љубав и братски загрљај, који им такође шаљемо. Ми знамо да животне намернице које смо прикупили није нека огромна помоћ, али ће им припомоћи. Овим се прикључујемо бројнима који су се на том путу већ показали и остварили, задовољни смо што не изостајемо. Хвала Богу и добрим људима – рекао је владика Атанасије на конференцији за штампу организованој прекључе тим поводом.

Епископ милешевски захвалио се и свештеницима који су се ангажовали на прикупљању помоћи, као и пријепољским привредницима и аутопревозницима који ће бесплатно ускладиштити, а након тога и превести хуманитарну помоћ на Косово и Метохију. Како је саопштено, највећи део хуманитарне помоћи прикупљен је на територији општине Пљевља у Црној Гори.

– Као Епископ милешевски ја благодарим Богу и свим вернима који су се потрудили да ову помоћ прикупе, знајући да су и они у великим животним потребама и тешкоћама јер је ово помоћ обичнога народа, не помоћ богатих. Захваљујем и свештеницима што су се одазвали на мој позив и што су се потрудили да акција успе – рекао је владика Атанасије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.