И ове године Богојављенско пливање на Златарском језеру

Лане 18 такмичара: Код Визиторског центра

Лане 18 такмичара: Код Визиторског центра

И овог Богојављења се на Златарском језеру плива за Часни крст. Најодважнији ће се у суботу 19. јануара такмичити по традицији код Визиторског центра у Кокином Броду, а победнику ће припасти прикладна награда. Пливаће се на деоници дугој 33 метра у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа . Такмичење почиње у 11 сати.

Сви заинтересовани за учешће на овој манифестацији могу се пријавити до 18. јануара на телефон 063/85-065-98. Обавезан је лекарски преглед свих пријављених који ће сат пре такмичења обавити лекари Дома здравља у амбулантном возилу паркираном на језерској обали.

Пливање за Богољављенски крст се на Златарском језеру организује шесту годину за редом, а организатори су Општинска управа Нова Варош, Туристичке организације ,,Златар” и Специјални резерват природе ,,Увац”. Лане је пливало 18 одважних, међу којима и двоје деце, a први је до Часног крста допливао Бојан Благојевић (38) из Ужица.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.