Због снега у Новој Вароши ванредна ситуација

Метеоролози најављују нових пола метра снега

Метеоролози најављују нових пола метра снега

На територији општине Нова Варош уведена је ванредна ситуација због снега који већ неколико дана непрекидно пада. На територији града тренутно је око пола метра снега, док га на планинама има знатно више. Проблем прави јак ветар који на појединим превојима формира сметове високе и до два метра.

У Општинском штабу за ванредне ситуације кажу да се и поред напора путара саобраћај одвија отежано на готово свим путним правцима.  

-Метеоролози за наредне дане најављају нових пола метра снега.Уколико се то обистини мораћемо да ангажујемо додатну механизацију како би одржали проходност путева - каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Протеклих дана најтежа ситуација је била на територији месних заједница Божетићи, Јасеново и Негбина где су због високих сметова поједини путни правци били данима у снежној блокади.

– Све путеве које смо у уторак очистили снег је данас поново завејао. Критично је и у самом граду. Тротоари су затрпани, улице завејане једноставно снег морамо одвозити камионима ван града како би омогућили да се пешаци и возила нормално крећу – каже Дејан Грбић, руководилац Општинског одељења за инвестиције и јавне набавке.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.