Полиција најавила појачану контролу током празника

Апел возачима да поштују прописе (Фоото: Илустрација)

Апел возачима да поштују прописе (Фоото: Илустрација)

Полиција је апеловала на грађане да током предстојећих празника поштују прописе и да не ремете јавни ред и мир. Како се каже у саопштењу Полицијске управе у Пријепољу, саобраћајна полиција ће током празника спроводити појачану контролу саобраћаја, посебно возача моторних возила.

-Апелујемо на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, нарочито забрану вожње под утицајем алкохола и забрану вожње неприлагођеном брзином условима саобраћаја и стању пута- каже се у саопштењу Полицијске управе.

Такође, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не купују пиротехничка средства од неовлашћених и нестручних лица и на местима која за то нису предвиђена и одобрена, као што су пијаце, уличне тезге и код уличних продаваца који врше недозвољен промет пиротехничких средстава.

-Подсећамо да је Законом изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број лица, као и продаја пиротехничких средстава малолетним особама. Такође напомињемо да извођење ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова- кажу у полицији.

-Желимо срећне новогодишње и божићне празнике свим грађанима Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши- каже се на крају саопштења Полицијске управе у Пријепољу.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.