Новогодишњи пакетићи за сеоску децу

У друштву Деда мраза

У друштву Деда мраза

Празничну атмосферу уочи новогодишњих и божићних празника осетили су ове године и предшколци и основци из сеоских школа . За њих 140 Општина Нова Варош обезбедила је поклон-пакетиће са слаткишима и школским прибором, док им је Дом културе даривао позоришну представу “Новогодишња бајка” у извођењу професионалне трупе београдских глумаца.

“Слатке” поклоне, укупне вредности од око 80.000 динара, добили су сви предшколци и ученици до петог разреда основне школе у Божетићима, Радоињи, Бистрици, Акмачићима и Јасенову. Дарови су им уручени данас на пригодној свечаности у Дому културе, а подели пакетића претходила је занимљива и весела колаж представа, у којој су доминирале најлепше бајке, приче, песме и атрактивне анимације, а сценом су, на радост деце, продефиловале принцезе, принчеви, кловнови, жонглери…

Одушевљени програмом: Данас у Дому културе

Ову активност, иначе, већ другу годину за редом, организују Канцеларија за младе и Одељење за локални економски развој општине Нова Варош, а под покровитељством председника Радосава Васиљевића.

-Акцијом смо обухватили баш вас сеоске малишане јер су вама теже и у мањем обиму доступни различити културни, забавни, едукативни и спортски садржаји него њиховним вршњацима у граду. Дарови које вам делимо уочи новогодишњих празника немају неку материјалну вредност, али су симболична порука да мислимо на вас и ваше породице и бринемо се да вам детињство буде што срећније – поручио је окупљеној деци председник Васиљевић.

Он је истакао да општина већ годинама уназад издваја значајна средства за бригу о деци, породици и подстицај наталитета.

–Ефекти улагања су већ видљиви о чему најбоље сведочи податак да су на територији наше општине 2010. године рођене свега 54 бебе, а ове  дупло више – до данас преко стотину – нагласио је председник.

Брига о породици на првом месту: Председник општине Радосав Васиљевић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.