Апел: Опрезно с петардама!

Велики ризик по здравље (Фото: Блиц)

Велики ризик по здравље (Фото: Блиц)

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да се током предстојећих празника суздрже од употребе пиротехничких средстава и да их не купују на неовлашћеним местима попут уличних тезги и пијаца.

-Употреба таквих пиротехничких средстава носи са собом велике ризике који се огледају у трајним последицима по здравље, узнемирење грађана, нарушавање јавног реда и мира, као и могуће изазивање пожара и експлозија- поручио је Момчило Совиљ из Управе полиције Министарства унутрашњих послова.

Пооштрене су и казне па ће они који су навикли да славе уз прекомерну употребу пиротехнике сада морати добро да размисле. Казна за бацање петарди и нарушавање јавног реда и мира сада износи од 50.000 до 100.000 динара или рад у јавном интересу од 40 до 120 часова, а иста казна је и за родитеље малолетне деце.

-Прави ефекат примене овог члана ћемо тек видети у наредном периоду. Иначе, од почетка године, за првих 11 месеци поднето је 145 прекршајних пријава за прекршаје из наведеног члана, од чега је 89 од момента кад су ступиле ове измене на снагу- каже Мирољуб Коларић из Управе полиције МУП-а.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.